
(مشاهده تصویر در اندازه واقعی)
| رضا سراج: "داعش" با انتشار اخبار کذب، به دنبال ارعاب مردم است
|
| رضا سراج، کارشناس مسائل استراتژیک در گفتگو با «نسیم» به تشریح چگونگی عملیات روانی گروه تروریستی "داعش" پرداخت. رضا سراج گفت: عملیات روانی گروه تروریستی "داعش" را باید در دو سطح تحلیل کرد؛ سطح اول: مخاطب غربی و سطح دوم: جامعه "مردمِ هدف".
این کارشناس مسائل استراتژیک در تشریح سطح اول عملیات روانی گروه تروریستی "داعش" گفت: پشت پرده جریان رسانهای در این بخش، پررنگ کردن جریان "اسلامهراسی" به پشتوانه رسانههای وابسته به سرویسهای اطلاعاتی به خصوص سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی است که از طریق انتشار گسترده تصاویر جنایتهای "داعش" علیه زنان و کودکان و دیگر اقدامات آن انجام میشود. هدف طراحی سامانیافته غرب از این عملیات، خشن و غیرانسانی جلوه دادن اسلام و به منظور تشدید ستیز با اسلام در غرب است.
رضا سراج در تببین سطح دوم عملیات روانی "داعش" اظهار داشت:"داعش" با انتشار اخبار بعضا کذب از اقدماتش، با استفاده از "تکنیک ارعاب" و با مقتدر و مسلط نشان دادن خود به دنبال مرعوب کردن مردم است تا انگیزه دفاع را از آنان گرفته و اهداف خود را بدون مقاومت تسخیر کند که البته باید گفت در جاهایی هم موفق بودهاند و با مقاومت کمتری مواجه شدهاند و از طریق عملیات روانی هزینههای نظامی و امنیتی خود را پائین آوردهاند.
رضا سراج در ادامه به بررسی روش مواجهه رسانههای متعهد با اخبار منتشر شده در خصوص اقدامات "داعش" پرداخت و گفت: من معتقدم اخبار "داعش" را نباید برای مخاطب خود بصورت عادی و بدون توضیح منعکس کنیم، ابتدا این اخبار باید پالایش شود و "اخبار فریب" از "اخبار واقعی" جدا شده و سپس منتشر شود. وی همچنین یادآور شد: پشت اقدامات تروریستی "داعش" راهاندازی یک جنگ اعتقادی نهفته است، طیف سرویسهای اطلاعاتی وابسته به نظام سلطه مخصوصا رژیم صهیونیستی به دنبال این هستند که با استفاده از تفکر وهابیت احساسات عدهای را تحریک کنند و از طرفی با انتشار اخبار اقدامات جنایتهای تکفیری و اصرار بر انعکاس آنها احساسات شیعیان را تحریک کرده و ضمن ایجاد تقابل بین شیعه و سنی و انعکاس اخبار آن برای حضور و مداخله مجدد برخی از کشورهای سلطهگر بهانهسازی کنند. وی تاکید کرد: ما باید مراقب این جنگ روانی که توسط عملیات رسانهای آن توسط رسانههای وابسته به سرویسهای اطلاعاتی قدرتهای سلطهگر انجام میشود، باشیم. سراج اضافه کرد: در واقع قدرتهای سلطهگر خودشان اقدامات تروریستی را حمایت، این گروهها را تجهیز و با عملیات روانی زمینه حضور مجدد خود را فراهم میکنند.
وی در پایان به رسانههای متعهد پیشنهاد داد که بیشتر در خصوص عقبه جریانات تروریستی روشنگری کنند. وی تاکید کرد: ما باید بگوئیم که سلاحهای رژیم صهیونیستی در دست این گروهکها چه میکند؟ نقش برخی از کشورهای منطقه در حمایت مالی و لجستیکی از این گروهکها چیست؟ و باید تاکید کنیم که ماندگاری این گروهکها به خطرش متوجه همه کشورهای منطقه است. | |